Glasprodukter & Tillbehör

 

Vi kan se en ökande trend att använda glas och glasprodukter i både hem- och kontorsmiljö. Glasen kan levereras i en mängd utföranden med varierande färger och mönster. Nedan visar vi ett urval av vanligt förekommande glasprodukter. Bara fantasin sätter gränser för vad som kan åstadkommas med glas. Varmt välkommen in för att diskutera dina önskemål och idéer!

 

Glas i kök

Istället för kakel i köket kan glas monteras. Om den målade eller tapetserade väggen bakom glaset ska framhävas monteras ett transparent glas. Om syftet istället är att skapa kontrast kan ett lackerat glas (Lacobel) exempelvis monteras. Glasen kan fästas på olika sätt. Exempelvis kan aluminiumlister eller skruvar med täcklock användas. Täcklocken finns i olika storlekar och med olika ytbehandlingar.

 

Glasräcken

Vi kan erbjuda glasräcken av många olika slag. Oavsett om du redan har stolpar av trä eller stål du vill komplettera med glas och klämfästen, eller om du söker en komplett lösning med stolpar har vi ett brett produktutbud. Såväl stolpar som glasfästen (klämfästen) finns i olika utföranden. Räckena kan även levereras med eller utan handledare. Glasräcken kan monteras både inom- och utomhus. Glasen kan vara klara, tonade, frostade eller försedda med färg eller mönster.

 

 

Ovan visas ett glasräcke komplett med rostfria stolpar, klämfästen och rostfri handledare. Stolparna är i detta fall skruvade från sidan.

Entrétak

Betydelsen av en välkomnande entré kan inte överskattas. Med ett entrétak av glas skapas en ljus, modern och skyddande lösning. Vi kan tillhandahålla kompletta lösningar eller bara glas och fästen utifrån ert önskemål.

  

Foto: Pauli

Glasdörrar

Önskas glasdörrar i hemmet eller på kontoret har vi många alternativ. Dels finns sidohängda glasdörrar monterade i träkarm, dels finns skjutdörrar i en rad utföranden. Vi tillhandahåller även glasdörrar att montera i Dina befintliga dörrkarmar. Genomgående för alla typer är hög kvalitet i kombination med modern stilren design.

 

  

Foto: GSAB

Duschar

Önskas en dusch utöver de man normalt möter i byggvaruhandeln är Du välkommen in! Vi kan leverera skjutbara duschväggar, fasta duschväggar och kompletta duschkonstruktioner med hellånga aluminiumprofiler mellan glasen, eller med glas som hålls samman med diskreta och designade beslag.

Foto: Pauli

Hyllkonsoller

Vi kan tillhandahålla måttanpassade glashyllor med en mängd olika typer av konsoller och glas.

  

Knoppar

För Dig som exempelvis vill montera glasluckor i ditt köksskåp eller kanske bygga Din egna stereomöbel har vi ett komplett utbud av gångjärn och handtag/knoppar.  

Fix-points

För att montera plast eller glas med en distans från underlaget kan s.k. fix-points användas. Dessa kräver att glasen förses med hål i passande storlek. Exempel på användningsområden är montering av färgad glasskiva (Lacobel) på vägg, att använda som skrivtavla,

 

 

T:   0171-24 000
F:   0171-855 55
E:   info@nyaglas.se
A:   Torggatan 15, 749 35 ENKÖPING
Ö    Mån-Fre: 07:00 - 17:00
       Lör-Sön: Stängt